תספורת בר"ח אייר שחל בשבת לנוהגים שלא להסתפר עד שבועות

שאלה:

אני משתייך לחסידות קרלין נוהגים דיני ספירת העומר עד שבועות האם השנה שיוצא ר"ח אייר בשישי שבת אפשר להקל ולהסתפר

תשובה:

שלום רב,

כן. מי שנוהג שלא להסתפר מפסח עד שבועות זה חומרא (המנהג הזה כבר מוזכר במהרי"ל שהוא עצמו נהג שלא לגלח זקנו מפסח עד שבועות, למרות שלתלמידיו הורה רק מפסח עד ל"ג בעומר). משום שמעיקר הדין צריך ל"ג יום. ואם הנוהגים מפסח עד ל"ג בעומר יכולים להסתפר לכבוד ראש חודש אייר שחל בשבת למרות שמעיקר הדין הם חייבים לשמור ל"ג יום, כש"כ הנוהגים לחומרא עד שבועות שגם אם הם הסתפרו בר"ח אייר עדיין יש להם ל"ג יום עד שבועות.