סידור זקן בימי הספירה / שפם שמפריע לאכילה

שאלה:

שלום וברכה

א. האם יש הבדל בין איסור תספורת בימי ספירת העומר, בין תספורת הראש לסידור הזקן?
ב. באם אין הבדל ושניהם אסורים, האם יש מקום להקל בשפם וכן בחלק של הזקן שבאזור הצוואר שלא נוח שיש שם השיער?
ג. השנה חל ראש חודש בשישי ושבת, האם מותר בשישי לסדר זקן? (לאשכנזים)

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

1. לא. אין הבדל.

2. אם זה מפריע לאכילה או לשתיה, מותר. ראה בסי' תקנא סעי' יג לענין שבוע שחל בו. וכך גם לגבי ספירת העומר.

3. כן. מותר. ראה משנה ברורה סי' תצג סק"ה.