רבי יהודה הנשיא

שאלה:

שלום וברכה.
הגמ' אומרת על רבי יהודה הנשיא שנקרא רבינו הקדוש משום שלא הכניס ידו תחת אבנטו.
אם אפשר לדעת מה הכוונה, בכדי לדעת מה החומרה שהוא עשה ומה אסור לנו מעיקר הדין. אןם אפשר מקורות, תודה.

תשובה:

הכוונה שהוא השאיר את ידיו תמיד מעל גובה החגורה, הם מעולם לא הונחו בצידי גופו כדרך העולם, אין ספק שמדובר על משהו שגם בזמן האמוראים היה הפלגה גדולה מאוד של קדושה ואינה ענין לזמנינו כלל.