מה החידוש המיוחד באיסור אכילת חלב וערלה

שאלה:

במדרש שוחר טוב, על תהלים איתא אשרי תמימי דרך אמר להם כל חלב לא תאכלו, ולא אמר להם למה וקיבלו עליהם, ואמר להם וכי תבואו אל הארץ ונטעתם כל עץ מאכל וערלתם את פריו, ולא אמר להם למה, וקיבלו עליהם, לכך נאמר אשרי תמימי דרך, יש לשאול מה עניין, שתי מצוות הללו של חלב וערלה, ומה סלקא דעתך להרהר אחריהם יותר מכל מתריג המצוות, ועוד מה עניין שתי מצוות הללו שעליהן אפשר לשאול מה שכרם, אם אפשר לציין בתשובה, מקור לדבר, תודה וברכה.

תשובה:

מחמת העומס הגדול כרגע באתר אינני יכול לחפש אחר המקורות בדבר שאינו נוגע הלכה למעשה, אבל הביאור נראה לי פשוט בתכלית, המאפיין של שתי מצוות אלו, הוא שבעצם חלב ושומן זה אותו דבר ממש, ואין כל הגיון אנושי לאסור שומן שנמצא במקום זה ולא שומן שנמצא במקום אחר באותה הבהמה, וכן פירות האילן, מה הבדל יש בין פירות השנה השלישית לרביעית, מדוע אלו יאסרו ואלו יותרו? שונה הדבר מכל שאר איסורי האכילה כמו חזיר למשל, שהדבר עצמו כולו אסור, בהמה זו אסורה ואחרת מותרת, כאן זה אותו החפץ ממש!

מועדים לשמחה.