מגבונים של הרב גואלמן לשימוש בשבת

שאלה:

שלום רב,

ראיתי בחנויות מגבונים לשימוש בשבת באישור של הרב ישראל גואלמן שליט"א. רכשתי. בשבת האחרונה השתמשתי בהם, ונוכחתי לראות שהם ממש ממש לחים ורטובים, הרבה יותר מטופח ע"מ להטפיח.. אני זורק שוב מבט על האריזה ורואה שני כיתובים נוספים: א. "רמת לחות מבוקרת המתירה את שימושם בשבת".. ב. "ראוי לבדוק לפני השבת את רמת הלחות"..

וכאן הבן שואל: נו, אז מה עשינו? אם העניין תלוי ברמת הלחות, אז הם ממש לא מותרים לשימוש בשבת היות שהם ממש ממש רטובים. ומה זה ההיתר הגורף ועידוד לרכישת מגבונים שכאלו?
או שמא גם טופח ע"מ להטפיח מותר, ורק יותר מזה זה אסור?

בקיצור, אשמח מאוד להבהרה הלכתית בנושא, ואם ישנו מידע ספציפי לגבי המגבונים הנ"ל, גם אשמח.

יישר כוח.

תשובה:

אינני מכיר את המגבונים הללו, ואינני יודע על מה מתבסס ההכשר, באופן כללי על שימוש במגבונים בשבת ראה כאן