הרכבת מחשב בחול המועד

שאלה:

קניתי מחשב שולחני חדש כדי להחליף .את המחשב הישן שלי אך קניתי אותו מפורק.
כל שבוע אני מרכיב אותו קצת ומוסיף חלק.
אני בכלל לא מומחה בהרכבת מחשבים. אך יש לי בהחלט קצת ידע בעניין.
האם אני יכול לסיים את הרכבת המחשב בחול המועד ועל ידי כך כל בני הבית יהיו שמחים בכך שיש להם מחשב חדש עוד ב חול המועד.

תשובה:

מועדים לשמחה,

הרכבת מחשב מופרק זה נראה לי סוג של מלאכת אומן. ואם כך, זה אסור גם כשזה לצורך המועד. וקצת אולי גם נראה כמו מכוון מלאכתו במועד, שזו עוד סיבה שיהי  אסור גם לצורך המועד. אבל כאמור, גם בלי נימוק זה, בעבודה בזו נראה לי שהיא מלאכת אומן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרכבת מחשב זה בהחלט מעשה אומן כי זה מצריך ידע מקיף ולא סטנדרטי של קריאת הוראות שעליה מדבר בס' הנ"ל. כך לפי דעתי.