אכילת בשר בחול המועד

שאלה:

האם זה נכון שבחול המועד מספיק שתיית יין בסעודה אחת וכגון בכל לילה די בשתיית רביעית? שאלתי היא לגבי בשר. האם צריך לעשות סעודה בשרית כל יום או שמספיק לאכול בשר בלילה וביום ניתן לאכול חלבי אם רוצה?

תשובה:

עיקר מצות שמחה היא ביום ולא בלילה, ולכתחילה יש לאכול בשרי, אף שמעיקר הדין בזמנינו שאין בשר שלמים העיקר הוא בשתיית יין, אבל ביום ולא בלילה. ראה ביאור הלכה תקכט ב.

מועדים לשמחה.