כיבוס בחול המועד

שאלה:

אני נמצא בחו"ל ואינני שומר יום טוב שני, כי אני חושב את עצמי לבן ארץ ישראל, למרות שעל פי דין, בפשטות, אני אמור לשמור אותו כי רוב רובו של הזמן אני בחו"ל. ביום טוב שני הבא יש לי טיסה ואני צריך לכבס בגדים לפני כן. מה עדיף: לכבס בחול המועד (אולי ביחד עם בגדי ילדים?) או ביום טוב שני של גלויות?

תשובה:

שלום ידידי

למעשה קראתי את השאלה כמה פעמים ולא הבנתי אותה טוב.

אתה כותב שחובה עליך לשמור יום טוב שני, אלא שאתה מזלזל בחיוב זה, ובעקבות קביעה זו אתה שואל במה עדיף יותר לזלזל, בחול המועד או ביום טוב? כלומר אתה מבין שאסור לך לכבס ביום טוב שני אבל בכל זאת אתה טס באותו היום? לא הבנתי את דבריך… פשוט וברטר שאיסור כיבוס ביום טוב חמור מבחול המועד אבל בשניהם הדבר אסור גם אם יש לך טיסה וכן אסור לטוס ביום טוב שני.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה.
    לא הבנתי מדוע איסור כיבוס ביום טוב חמור מבחול המועד, הרי יום טוב שני זה רק מנהג, ובחול המועד זה חשש דאורייתא?

  2. יום טוב שני הוא דין גמור דרבנן, מה שאמרו מנהג, הכוונה היא שלמרות שטעם החיוב אינו שייך היום חייבו כן חכמים משום מנהג אבותיכם בידיכם, אבל אין שום הבדל בין זה לכל חיוב דרבנן אחר.