מכירת חמץ – השכרת הדירה לגוי בדירה שכורה

שלום, אני גרה בדירה שכורה. בימים אלו של משבר הקורונה עזבתי את דירתי ועברתי לגור עם ההורים. ואין לי כוונה לחזור לשם עד לאחר הפסח לפחות. לא השארתי חמץ בדירה. עכשיו אני מבינה שבכ"ז עלי לבדוק שם חמץ, אלא אם כן אעשה "מכירת י"ג". אבל בנוסחים השונים שראיתי הבנתי שבעצם אני מקנה את הזכות על הדירה לגוי. איך זה יכול להסתדר עם היותי שוכרת בעצמי, ושאין לי אפשרות כמובן עפ"י החוזה שלי להשכיר את הדירה למישהו אחר?

תשובה:

שלום וברכה

השכרת הדירה לגוי אינה מעכבת בחלות מכירת החמץ, זה רק אחד הקנינים שעושים עם הגוי כדי שיזכה בו, ולכן גם אם אין לך זכות כזו זה בסדר. כמובן אם תוכלי בנקל ובנוחות לבקש רשות מהמשכיר להחריג את הענין זה עכשיו, תרויחי גם את הדבר הזה.

חג שמח ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לכבוד הרב שליט"א
    לא הבנתי את התשובה ,הרי אם המקום לא הושכר לגוי
    היא חייבת לבדוק את המקום גם אם החמץ שייך לגוי

  2. מספיק שיש לו מחיצה. אין רלוונטיות לבדיקה כאשר בלאו הכי כל מה שתמצא הוא של הגוי… וכיון שהיא לא שם בפסח זה מספיק כמו מחיצה.