איחסון מוצרי פסח עם מוצרי חמץ

שאלה:

שלום לרבנים החשובים.
רצינו לשאול: יש לנו ארון עם מוצרים שונים, גם כשרים לפסח וגם לא, וכמובן לא הקפדנו שתמיד יהיה נקי לגמרי, כי היו חבילות של חטיפים שאולי נשפך מהם קצת, וכו'… השאלה אם אפשר לנקות היטב את המוצרים הכשרים – כמו שימורים, סוכר, שמן וכו' לשפשף מבחוץ ולהעביר לארון הפסח?

תשובה:

שלום וברכה מה שאפשר לנקות יסודי, כמו שימורים שניתן לרחוץ, אפשר להעביר לפסח, דברים שקשה לנקות כמו שקית סוכר, הייתי מציע למכור לגוי ולקנות חדש לפסח. חשוב לציין, גם לגבי שימורים צריך על כל מוצר מתועש כשרות יעודית לפסח. חג שמח ושבת שלום.