כשרות מוצרי קוסמטיקה לפסח / הכשרת תנור לפסח / ניקוי כתם בחול המועד

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. שפתון לא כשר לפסח , יש למכור לגוי או אפשר להשאיר בבית ולא להתשמש ללא מכירה ?
2. קרם ידיים , סבון ידיים , סבון גוף ושיער , בשמים , חייבים הכשר ? או שניתן להשתמש בהכל בפסח ללא הכשר בכלל ?
כמובן שסבון כלים ומשחת שיניים קניתי כשרה לפסח.
3. אסור לכבס בחול המועד פסח בשום מצב ? גם אם התלכלך לי בגד בחג/ שבת ואין לי משהו אחר שייחדתי לשבת ?
4. במידה ויש כתם מהיין או כתם קטן אחר על החולצה , ניתן לכבס רק באיזור זה ביד ?
5. מותר לכתחילה לאחסן מוצרים כשרים לפסח במגירות ומקומות נקיים מחמץ , ולבשל במטבח כשבמטבח זה באיזורים מסויימים יש מקומות שבהם יש חמץ אך זה מכור לגוי ?
6. הבנתי שהכשרת תנורים אינה מועילה . לכן אני לא אשתמש בהם בפסח. אך יכול להיות שאימי תחליט כן להשתמש. מה עלי לעשות ?
7. סכין שמשמשת אותי לניקוי הכוסיות שבהן הנרות משעווה שנשארה , שאני משתמשת בסכין כל השנה , אך לא למאכל , מותר לשטוף הייטב ולהשתמש לצורך ניקוי השעווה מהכוסיות גם בפסח ?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה
  1. לא חייבים למכור אבל לא להשתמש.
  2. יש שמהדרים לקנות בכשרות לפסח, אבל זו חומרא רחוקה ואין בכך חיוב, הארכנו בזה רבות הרבה פעמים כאן באתר.
  3. אסור. רק מי שיש לו בגד אחד רשאי לכבסו בחג.
  4. מותר לנקות את הכתם בחול המועד, ולא לכבס את כל הבגד (אלא אם כן זה הבגד היחיד שלו שאז מותר). כך פסק הגאון ר’ משה פינשטיין זצ”ל בספר הזכרון מבקשי תורה בענייני יוט וחול המועד ח”ב סי’ קד. יש שהחמירו בזה.
  5. מותר, אבל יש לסמן את המקומות המכורים.
  6. את לא צריכה להתערב לאמא מה שהיא עושה, יש על מה לסמוך בהכשרת תנור, תכשירי לה כדי שגם אם היא תשתמש יהיה על  לסמוך. תנקי היטב, ואחר כך להפעיל על חומו המירבי חצי שעה כשהוא ריק. בתבניות אין להשתמש [ראי כאן].
  7. מותר.