טלטול ספר תורה מחוץ לבית הכנסת בזמן הקורונה

שאלה:

שלום לרבנים מאיזה סיבה יהיה מותר לטלטל ס"ת למנינים בחוץ בגלל הקורונה האם זה רק בתנאי שמשאירים שם לפחות יומים את הס"ת בבית הקרוב לחצר? (סי קלה סקמט במ"ב) 2 האם גבאי יכול על דעת עצמו ולתת אישור להוציא ס"ת לטובת מנינים העשוים בחצרות? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה גדולי הרבנים הכריעו בעת הזו, שכשם שהתירו להוציא לצורך חולה אדם חשוב וכדומה גם בלי הכללים הרגילים, כך עכשיו שיש בזה צורך לרבים ושעת הדחק גדול – מותר להוציא גם לצורך קריאה יחידית.