נטילת ידיים אחרי שירותים / קריאת שמע על המיטה מקוצרת

שאלה:

האם נוטלים ידיים לאחר בית שימוש כפי שנוטלים ידיים לפני לחם? אם לא אז איך?
ושאלה נוספת, האם קיימת תפילה מקוצרת של קריאת שמע שעל המיטה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה לגבי נטילת ידים לאחר יציאה משירותים נחלקו הדעות: העיקר להלכה שמספיק ליטול פעם אחת על כל יד ואפילו בלי כלי, אבל רבים מחמירים לחשוש לרוח רעה, וליטול שלוש פעמים על כל יד כמו בנטילת ידים בבוקר ומכלי דוקא. ראה מגן אברהם סי' ז' ובשם ס' היכל הקודש. אינני יודע למה לומר קריאת שמע מקוצרת… פסוקי השמירה מועילים מאוד וטובים מאוד ולא כדאי להחמיץ, עם ילדים נהגו לומר באופן מקוצר – שמע עד ובשעריך, המלאך הגואל, ואז הפסוקים הנה לא ינום, לישועתך, רגזו ובידך אפקיד רוחי, ומסיימים באדון עולם.