מגיפת הקורונה

שאלה:

שלום וברכה

האם לקורונה יש דין מגיפה על פי התלמוד? (אם אפשר גם לציין מקור)
ובמה זה שונה משפעת?
ומדוע בקורונה יש חובת זהירות גדולה שלא להדביק עד כדי שביטלו את הלימוד בישיבות ותלמודי התורה בכדי שלא להדביק מבוגרים, לבין שפעת שגם היא מדבקת ולא דורשים מהציבור צעדי זהירות בכדי למנוע חשש הדבקה של מבוגרים.

תודה

תשובה:

שלום רב קשה לתת הגדרה מדוייקת, מצד אחד אם נלך לפי החישוב בגמרא הקורונה אינה דבר אלא חולי, ההגדרה של דבר כמבואר בגמרא בתענית יט ובשו"ע סי' תקעו, שלושה מתים בשלושה ימים לכל 500 איש, כלומר כאשר 0.6% מהאוכלוסיה מתים בתוך שלושה ימים זה דבר, בפחות מכך זה חולי. אם מדינת ישראל כוללת כשמונה מליון איש, בערך 50,000 מתים חלילה וחס בשלושה ימים זה דבר. אנחנו ב"ה רחוקים מאוד מהמצב הזה, גם בסין ובאיטליה זה לא בכיוון. אולם מסתבר שזה לא החישוב היחיד, ויכולת ההדבקה [לולי כל צעדי המנע שנעשים] גם בא בחשבון, וכשמסתכלים בלי הצמדות למספרים, על עצם מה שקורה בעולם ברור שזו מגיפה קשה. ההשוואה בין קורונה לשפעת היא ממש לא לענין, אינני יודע אם אתה מעודכן בחדשות בתקופה האחרונה, אבל אחוזי ההדבקה ומהירותה המבהילה, קושי המחלה ואחוזי התמותה, הם בלי שום יחס. העיקר להרבות בתפילות לה' יתברך ולהקפיד מאוד על כל הנחיות משרד הבריאות.