עבודה בזמן קורונה

שאלה:

שלום רב.
אני עובדת בבנק דרך כח אדם ובגלל שזה מקום הכרחי לציבור אנו עובדים גם בתקופה הזו למרות שיש לי בחירה גם לא לעבוד, אבל אף אחד לא מבטיח שהמשרה לא תלקח לי עד אחרי שהמצב יעבור כי היא אינה קבועה עבורי.
העבודה שלי מול אנשים כשיש דלפק חוצץ וקיר זכוכית.
בין העובדים יש הפרדה של כמטר וחצי אולי מעט יותר
האם מבחינה הלכתית עלי בכל זאת להשתדל לא לעבוד, גם אם יש סיכוי שאאבד את המשרה?
שאלה שניה – אבא שלי מבוגר יחסית ודואג שאצא לעבוד בתקופה הזו שלא אדבק ולא אדביק אותו חלילה ואפילו אמר לי שזה לא כיבוד הורים… יש מקום לשכנע אותו? או שלעזוב ולא לעבוד, גם אם העבודה עלולה להאבד?
תודה, בעזרת השם שהנגיף הזה יעבור מארצנו וכולם יהיו בריאים אמן.

תשובה:

שלום וברכה מצד חשש ההדבקה נראה שאין מה לחשוש, יש מרחק בין העובדים ואין גישה לסתם אנשים, אבל אם האבא מאוד לא רגוע אינני יודע מה לומר, גדול עלי להכריע בענין זה. בהצלחה ובשורות טובות.