מחשבות

שאלה:

שאלתי אינה בהלכה .
יש לי בעיה מאוד רצינית אני נשאוי כבר 17 שנה ועדיין עולים וצפים אצלי מחשבות וגעגועים לבחורה שהייתי איתה בקשר ברווקותי ולצערי לא מצליח להתנתק מה עושים

תשובה:

שלום וברכה אין לי הרבה מה לייעץ לך… זה באמת לא נעים, וצריך לדעת שזה גם חסר בסיס… כלומר, הזכרון תמיד צובע את העבר בורוד, כביכול כל קושי שיש בבית וכדומה, אם הייתי מחליט אחרת זה היה שונה… זה כמובן לא נכון ותמיד כשחיים עם אדם חיים משותפים הכל פחות מסעיר ומרגש כמו שזה נראה בזכרון מימי הנערות. דבר נוסף שצריך לדעת, בכל הנוגע למחשבות לא רצוניות מכל סוג שהוא, שככל שאתה עוסק בזה ומנסה לגרש את המחשבה וכו', זה רק גורם לה להשתרש יותר… הדרך להמנע הוא פשוט לא להלחם בזה ולא לעסוק בזה, לעסוק בתורה, בחיזוק הזוגיות שיש לך בכל האמצעיים, ונקווה שזה יתמעט עד שיפסק. בשורות טובות.