ברכה על "בריה" שלמה

שאלה:

מי שאוכל גרעיני חמניה,למשל, ולא רוצה להיכנס לספק ברכה אחרונה באכילת גרעין שלם, האם די שיאכל חצי מהגרעין שברך עליו או שצריך כל גרעין וגרעין לאכול חצי חצי?

תשובה:

שלום וברכה ודאי הענין הזה מתייחס לכל גרעין וגרעין. לגבי חיוב ברכה אחרונה אין כל נפקותא במה שנעשה דוקא אם מה שבירכת עליו ברכה ראשונה. למשל, אדם שבירך וטעם מעט פחות מכזית, ועבר יותר מכדי אכילת פרס וטעם עוד מעט וכו' וכך עשה זמן רב ורק בסוף אכל כזית, גם כן חייב ברכה אחרונה מחמת אכילתו האחרונה, וכך גם בנושא שלנו.