זמן תפילה – האם יש היתר לאחר?

שאלה:

על מה נסמכים קהילות החסידים, שמתפללים תפילת שחרית לאחר סוף זמן תפילה, "לכתחילה"…?

תשובה:

שלום וברכה אין כל צידוק להתפלל אחרי זמן תפילה, וזה דבר חמור מאוד, וראה פסקי תשובות סי' פט אות ז שהאריך בענין זה להביא מכמה מגדולי הדורות שהתפללו אחר זמן תפילה, ואמרו שהיה זה מפני חולי שהיו פטורים מתפילה, או מחמת שהיו עוסקים בצרכי ציבור באופן הפוטר מתפילה ועוד כהנה, אבל אין כל היתר אחר בענין זה, והאריך מאוד לדחות בתקוף את מנהג המקילים בכך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש ווארט ידוע מאחד הצדיקים הקדושים זצ"ל . שאנו אומרים ובהם נהגה יומם ולילה. פירוש מי שמקיים את ובהם נהגה וכל הזמן ממש עוסק בתורה הוא מחליט מתי זה יומם ומתי זה לילה ולכן איחרו כי הם מחליטים מתי מתחיל היום והלילה. אבל זה לא קשור לאנשים פשוטים כמונו שוודאי חייבים לשמור את זמן תפילה ככתוב בשולחן ערוך.
    בשורות טובות