מיקרוגל בשרי לשימוש פרווה שיאכל עם חלב

האם ניתן לחמם במיקרוגל בשרי ללא נקוי (ולאחר 24 שעות) מוצרי פרווה בכלי פרווה ללא מכסה על מנת להשתמש בהם עם מוצרי חלב

תשובה:

שלום וברכה

אין לעשות זאת, כיון שהמיקרוגל בחזקת מלוכלך ובאופן כזה יש אדים שנחשבים זיעה ממש המערבים את טעם הבשר במאכל. במאכל יבש לגמרי יש מקום להקל בדיעבד כשאין מאכל אחר לאכול עם החלב, כמבואר ברמ"א בסי' קח, אבל ודאי לא לכתחילה וגם המציאות הזו שאין מאכל אחר אינה מצויה.