לקנות מאדם שמפר את ההסכם בעסקה

שאלה:

שלום וברכה. יש חברה א׳ שסיכמה עם חברה ב׳ שהיא מוכרת את מוצריה רק לחברה ב׳ ולא לאף אחד אחר. אח״כ מנהל של חברה א׳ אומר ליהודי פלוני שאני מוכן למכור לך בחשאי את המוצר.
האם יהודי הזה עובר על משהו אם הוא מסכים לקנות ממנו? תודה

תשובה:

שלום וברכה, השאלה לא מפורטת די צורכה. אם ההסכם בין החברות נעשה בחוזה או בקניין באופן המועיל, חייב בעל החברה הראשונה בהסכם, ואסור לו להפר את ההסכם ולמכור לאחרים. וממילא אסור לאחרים לקנות ממנו. אם לא נעשה הסכם מפורט בין החברות, לא חל ההסכם ויכול לקנות ממנו. אם ההסכם רק שלא לשווק לאחרים, ולא חל ההסכם על מכירה לרוכשים פרטיים, מותר לרוכש פרטי לקנות מחברה א.