האם טעות גוי מותרת בגלל השבת אבדה שאינה בגוי?

שאלה:

שלום וברכה
הדין הוא שאבידת גוי מותרת וכן טעות גוי מותרת, האם דינים אלה תלויים אחד בשני, שכיון שאבידתו מותרת, גם טעותו מותרת, כיון שהחיוב להחזיר טעות הוא משום השבת אבידה, או שאין קשר בין הדינים. והנ"מ היא ביהודי כופר שאין חיוב בהשבת אבידתו, האם טעותו מותרת,
תודה

תשובה:

שלום וברכה, אבדת גוי אסור להחזיר. ואילו טעות גוי מותרת ולא אסור בהשבה. וזאת משום שטעות גוי אינה בכלל השבת אבדה אלא איסור גזל. (טעות גוי הובא בשולחן ערוך בהלכות גזל (סימן שמח) ולא בהלכות השבת אבדה). ובגוי שהגזל מחמת טעות אין את האיסור. אבל ביהודי אסור טעות גוי מדין גזל, ולכן גם במומר שאין חובה להשיב לו אבל טעותו אסורה. בהצלחה.