איזה טלפון ההלכה מתירה להחזיק?

שאלה:

שלום רב. אני בחורה צעירה מבית דתי, כרגע נמצאת בהתחזקות. שיניתי את הלבוש ברוך השם, התחלתי לשמור נגיעה ואני לאט לאט מנסה לשפר כמה שאפשר, בהדרגה. שמעתי הרצאה מפי רב שאמר שבימים האלה, שמראים סימנים גדולים לביאה של המשיח, צריך להתחזק והוא אמר שלמי שיש טלפון פרוץ אין לו חלילה חלק לעולם הבא וכו' וזה מעכב את המשיח. הטלפון שלי לצערי פתוח (גם שאר המכשירים בבית, אבל לא מחזיקים טלוויזיה) ועוד מלפני ההרצאה שקלתי לשים בו חסימה אבל שיהיה בו וואצאפ ואינטרנט מבוקר.. אחרי ששמעתי את ההרצאה אני עוד יותר רוצה לקחת החלטה, אך מתלבטת.. כי יש כאלה שאומרים שטלפון עם וואצאפ ואיטרנט מוגן גם לא כשר, אני לא ככ בקיאה בהלכה, אבל אני רוצה לעשות את רצון השם לגמרי. מצד שני מלחיץ לעשות סטופ על כל מה שהתרגלתי אליו, אין לי מושג איך להעביר את הזמן בלי סדרה או התעדכנןת במה שחדש דרך הטלפון, תקשורת עם חברים בוואצאפ וכו'. בנוסף, עוד מעט אצטרך ללמוד. האינטרנט הוא כלי מעולה ללמידה ולקיחת ידע והמלצות בתחומים שונים (אותו רב אמר שגם מי שמחזיק טלפון כביכול לעבודה – זה אסור) אני אובדת עצות ומאוד מבולבלת. חוששת כי איני באה מהזרם הזה ולא יודעת איך מתמודדים עם המצב ואיך אפשר להסתדר בלי טלפון חכם. אשמח לשמוע מה הייתם ממליצים לי לעשות. אני מאוד רוצה לעשות את רצונו של השם ולא לצער אותו, ולזרז את ביאת המשיח אמן.

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה בהחלט להשתמש בטלפון חכם של הדרן, זו חסימה מעולה ויחד עם זה יש לך שם וואטצאפ וכל הכלים ללמידה ושאר ענינים נצרכים.

כמובן מי שיכול להשתמש בטלפון פשוט לשיחות בלבד זה הכי טוב וכך אני עושה, אבל אחרי שהתרגלת זה מצויין בשבילך ואין חשש.

בהצלחה