נהגתי ליטול ידים לסעודה שלוש פעמים

שאלה:

ב"ה שלום רב לרב! במשך 10 שנים אני נוהגת ליטול ידיים לסעודה – 3 פעמים רצוף על כל יד, משום שקיבלתי כך מחב"ד כאשר חזרתי בתשובה. עכשיו אני מבינה שלפחות לפי אשכנזים, נוטלים פעם פעמיים ברביעית או יותר ולא שלוש פעמים כפי שנהגתי עד עכשיו. האם עלי לעשות התרת נדרים כדי לעבור לנטילה של פעמיים על כל יד? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם חשבת שזה חיוב גמור, הרי זו קבלה בטעות ואין כאן נדר, אבל אם ידעת שזה בגדר היור, הרי שיש כאן נדר ואין להקל בלי התרת נדרים.

שבוע טוב ומבורך.