אשה שנהגה בבית אביה להמתין פחות משש שעות

שאלה:

שלום רב למרנן הבת שלי נהגה בביתה לשמור 4 שעות בין בשר עוף לחלב כמנהג חלק מיהודי הונגריה ומשנישאה התחילה לשמור 6 שעות ועכשיו רוצה לחזור למנהג. הקודם ולשמור 4 שעות ולהתיר את נדרה. מה הנוסח של התרת הנדר הספציפי הזה ובפני כמה הדיוטות צריכה להתיר את נדרה?

תשובה:

שלום וברכה

אין להתיר את הנדר, היא מחוייבת לנהוג כמנהגי בעלה, והוא הרי נוהג להמתין שש שעות, מה גם שהמנהג הזה אינו ראוי לכתחילה, וכפי שכתב הש"ך בסי' פט שכל מי שיש בו ריח תורה ממתין שש שעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבת שלי בהריון וסובלת ממיגרנות ויש לה צורך בריאותי באכילת בשר עוף במרווח קצר ולכן ברור לי שמבחינה זו ניתן להקל וכפי שכתב ערוך השולחן בסימן פט ס״ז
    ושאלתי היתה רק לעצם התרת הנדר

  2. על אופן של חולי לא היתה הקבלה, ואם היא נצרכת לדעתך לאכילה במירווח קצר [מסופקני אם זה נכון, יש המון מוצרי פרווה], אז לא צריך התרת נדרים, בכל פעם שהיא נצרכת לכך מחמת הריונה היא יכולה להקל, וכשאינה נזקקת תמשיך במנהג בעלה.