בשר בחלב

שאלה:

שלום לכבוד הרב. אני אברך כולל, שואלים אותי לפעמים במשפחה שאלות פשוטות בהלכה. [למרות שלא הגעתי להוראה, ורחוק מזה, אמרו לי רבנים לענות לשאלות, כי המציאות שהאחיות שלי לא ישאלו רב]. אם הרב מוכן בבקשה, לקרוא 2 שאלות שקיבלתי מאחותי, ומה שנראה לענ"ד להשיב. יישר כח גדול מראש. השאלות: 1. כיף כסא של תינוק שאוכל עליו פעם גבינה ופעם בשר ומתלכלך – יש עם זה בעיה? 2. מסננת של איטריות – שפעם שמים בפנים פסטה שבושלה בסיר חלבי ופעם בושלה בסיר בשרי – יש עם זה בעיה? התשובה: 1. אין עם זה שום בעיה מכמה סיבות [אם מעניין אותך פירוט תכתבי לי ובעז"ה אפרט יותר]. אם מתחשק לך להחמיר, אז אם נשפך על זה חלבי או בשרי כשזה רותח ממש אז תחממי מים בקומקום ותשפכי על איפה שנשפך. 2. המסננת כשרה, אבל בגדול כדאי מאוד שיהיה במטבח מערכת שלמה נפרדת לחלבי ובחזקת חלבי, ומערכת נפרדת לבשרי ובחזקת בשרי. יישר כח גדול מראש

תשובה:

ענית מצויין. בתשובה 1. הייתי מדגיש את חשיבות הנקיון של הכסא בין בשר לחלב [אני מניח שאוכל רותח לא מונח עליו, זה מסוכן לתינוק].

תמשיך לקדש שם שמים בכל הליכותיך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח.
    לא הבנתי אם כוונת הרב לגבי שאלה 1, שכיון שלא מניחים רותח לכן אין חיוב לנקות הכיסא אחרי בשרי/חלבי, או שאעפ"כ חשוב לנקות.
    אם כן – למה.
    יישר כח

  2. אעפ"כ חשוב לנקות, שהרי הילדים שופכים את האוכל ואוכלים גם מהמגש עצמו ואם יתערבב שם בשר וחלב… לנקות תמיד חובה.