עליה לתורה בתקופת הקורונה

שאלה:

אדם אחד בלבד יודע לקרוא בתורה ואסור שיעמדו לידו נוספים (מקפידים אצלינו על מרחק גדול בהרבה לפחות 7 מ'). כדי להעלות עולים נוספים (בחול 3 ובשבת שבעה…), הם אינם יכולים לעמוד בסמוך לספר התורה בזמן הקריאה. האם על אף שעומדים רחוק מספר התורה ומבעל הקורא (לאחר הברכה), הדבר תקין?

תשובה:

שלום וברכה הבוקר פירסם רבי שראל רוזנברג שליט"א אב"ד ביה"ד של הגר"נ קרליץ הנחיות בענין זה: לדבריו, רצוי להעלות לתורה אנשים שיודעים לקרוא בעצמם, כפי עיקר התקנה, ואז אין צורך בבעל קורא… במקרה שזה לא אפשרי, העולה יעמוד רחוק ויסתכל בחומש, ויסמכו על כך ששומע כעטנה ודעת הסוברים שגם עיור יכול לעלות לתורה, אף שאינו רואה את הכתוב, רק מאזין היטב לבעל קורא. שלא ישמע שוד ושבר בגבולנו.