איך מחזירים גרושה? איך מבטלים את הגט?

שאלה:

האם אפשר להחזיר את הגרושה ע"י ביאה?או לבטל את הגט,אם התגרשו ולאחר חודש מהגירושין רוצים לחזור חזרה.תודה

תשובה:

שלום רב,

אי אפשר לבטל את הגט. לאחר שניתן הגט מאותו הרגע הם גרושים ולא ניתן לבטל את הגט. כדי להחזיר אותה, צריך לערוך קידושין מחדש מעשרה כמו בכל חופה מינימלית. אמת, שאם היה ביאה בתנאים מסויימים היא עשויה להיחשב ספק מקודשת לגרוש, ראה את הפרטים בשו"ע אבה"ע סי' קמט ובנושאי כלים שם. אבל ברור שכדי שתהיה מקודשת שוב, חייבים כאמור לערוך קידושין מחדש כנדרש.