קדושה בפתילות של נרות שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב אשתי מדליקה את נרות שבת בפתיל צף ומשים שמן בכוסית, האם בפתיל צף יש בו קדושה? תודה

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין מותר לזרוק לאשפה רגיל, אבל ישראל קדושים ונהגו להצניע בדרך כבוד – לזרוק בשקית אטומה וכדומה, ויש שאף החמירו לשרוף אותן בנפרד או בשריפת חמץ. אפשר גם להתנות מראש שלא יתקדשו.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מג סעי’ מד וכף החיים סי’ רצז ס”ק יא.