גרף של רעי ונקיות המקום לדברים שבקדושה

שאלה:

האם בגדי תחתונים נחשבים לגרף של רעי גם כשהם נקיים ובלי ריח כלל אחרי כביסה- לא לעניין מוקצה בשבת אלא לעניין שלא לומר דברים שבקדושה בד' אמות? יש הבדל בנושא זה בין תפילה וקריאת שמע לדברים שבקדושה פחות חמורים? יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

תשובה:

לא. בגד נקי אין לו דין של גרף ואין כל בעיה לומר לידו דברי קדושה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אפילו חיתול לשימוש חוזר של תינוק- שעבר כביסה- לא נחשב גרף של רעי לעניין אמירת דברים שבקדושה בד' אמות שלו? יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

  2. אם הבנתי נכון:

    1. בגדי תחתונים של מבוגר שמכילים צואה ממש נחשבים כגרף של רעי ולא כצואה מכוסה בבגד ולכן מצריכים הרחקה ד' אמות לאמירת דברים שבקדושה?

    2. יש הבדל בין אם בגד התחתונים צמוד לגוף האדם או מונח בחוץ?

    3. אותו הדין לחיתול עם צואת תינוק בתוכו? (הכוונה לתינוק שאוכל כזית דגן בכץזמן של כדי אכילת פרס) יש הבדל אם החיתול על גוף התינוק או מונח בחוץ?

    4. יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

  3. יש לי תחושה לאור ריבוי השאלות החוזרות בענין זה שיש לך איזה שהוא לחץ אובססיבי מיותר בענין זה וכדאי מאוד לעבוד על הענין, חבל לסבול לחינם, הכל בסדר.