נדרים ו ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב. דיברתי עם בעלי על חשיבות הדלקת נרות חנוכה בזמן ואמרתי לו ( בלי נדר) שאם אנחנו בבית ברור שנדליק את הנרות בזמן או משהו בסגנון . ההורים של בעלי רצו להדליק איתנו נרות ולכן לא הדלקנו בזמן אלא בערך ב 18:30. גם היום כנראה לא נדליק בזמן כי לא נהיה בבית עד מאוחר . אני חוששת שאולי עברתי על נדר? אציין שיש לי ocd בעניין נדרים וזה הופך את החרדה ליותר גדולה כי התכוונתי ( בלי נדר) למה שאמרתי אבל גם לא רציתי לפגוע בהורים של בעלי שרצו להדליק יחד איתנו .

תשובה:

אין כאן שום נדר וזה בסדר גמור. עשיתם מצויין שלא פגעתם בהורים והכל על דעת זה. וכבר אמרתי לך כמה פעמים שבכלל אין לגביך ענין של נדרים, ותפסיקי להטריד בזה גם את בעלך, הכל בסדר.