הגעלת כלי זכוכית / פיירקס

שאלה:

שלום רב, רעיתי חיממה בשוגג בכלי פיירקס לא בן יומו פסטה עם גבינה ושמנת. הכלי משמש לאפיית עופות. האם צריך להכשיר את הכלי? ואם כן איך?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכפי שהבנתי משמך אתם אשכנזים, אזי גם כלי זכוכית חייבים הגעלה, יש לעשות לכלי הגעלת כלים בתוך סיר גדול נקי שאינו בן יומו, כאשר גם התבנית נקייה לגמרי ואינה בת יומה.

חנוכה שמח.

אגב יש שהחמירו שפיירקס דינו ככלי מתכות שגם לספרדים טעון הגעלה, ראה כאן.