אדם שאינו בביתו בחנוכה – מי ידליק האשה או הבן?

שאלה:

כאשר האב לא נמצא בביתו ויחזור רק בעוד כמה ימים האם עדיף למנות (שליח) את אשתו להדליק חנוכיה או את בנו הגדול (אחר בר מצווה) והאם יש הבדל בין הספרדים לאשכנזים

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה עדיף שאשתו תדליק, ראה ס' חובת הדר חנוכה פרק א הערה מז שדן על פי הט"ז ס"ק א, שכיון שאשתו כגופו ובדרך כלל אינה מדליקה [אפילו למנהג בני אשכנז] אלא יוצאת בהדלקת הבעל, כאשר היא מדליקה במקומו אין צורך להשתתף בפריטי, אבל אם זה מישהו אחר כגון בנו, כן יזדקק להשתתף בפריטי. אמנם הפשטות אינה כן, אבל רואים שיש עדיפות לאשה בענין זה.