האם נער בר מצוה מוציא את אמו ידי חובת קידוש?

שאלה:

פרודה או גרושה – האם היא מקדשת ומוציאה את ילדיה או שמא עדיף אולי שבנה (לאחר בר-מצווה, כמובן) יקדש ויוציא אותה? (בהבדלה ברור שהבן יעשה זאת. השאלה רק לגבי הקידוש) וכן הפוך. לגביו האם עדיף שהוא ידליק נרות שבת או שמא הבת שהיתה כבר בת מצווה?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הקידוש, כל עוד שלא התמלא זקנו של אותו נער, כלומר שאין לו ריבוי שיער בזקן, עדיף שהאמא תקדש ותוציא אותו ידי חובה [לכל הפחות בקידוש של הלילה], ראה שער הציון סי' רעא ס"ק ה. לגבי הדלקת נרות, עדיף שהבת תדליק כיון שמצוה זו התיחדה יותר לנשים.

שיהיו תמיד רק שמחות ומנוחת הנפש ונחת מהילדים.