טוסטר חלבי על הבשרי / כריכת שער עגל על הפרשיות לאורך או לרוחב

שאלה:

שלום וברכה האם מותר לשים טוסטר אובן חלבי על טוסטר אובן בשרי,באופן שאחד מהם דולק הוא מחמם את התנור שצמוד לו ברמה שיד סולדת?והאם יש הבדל כאשר שניהם דולקים בו זמנית,ובאחד תבשיל חלבי ובשני בשרי? ובנושא אחר לגבי השיער שקושרים(וכן הקלף) סביב פרשיות התפילין,האם יש הבדל אם כורכים לגובה הפרשייה או לרוחבה?

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם הכל נקי ביניהם ואין מעבר אדים ביניהם, אין בעיה, מגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע, רק שיש להזהר באופן כזה שכאשר פותחים אחד מהם לא נפלטים אדים על השני… ולכאורה קשה להזהר בזה…

2. בדעת קדושים סי' לב ס"ק נה כתב שעושים את שני הדברים, על הפרשיות עצמן כורכים לאורך – במאונך, ועל המטלית אחר כך כורכים שוב לרוחב.