לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

המתנה פחות משש שעות בין בשר לחלב

שאלה:

שלום וברכה. האם מותר לאכול מאכלי חלב אחרי זמן שעבר של חמש וחצי שעות של אכילת בשר?

תשובה:

דעת הפוסקים רובם ככולם שצריך שש שעות שלמות, אמנם הגר"מ פיינשטין כתב שבשעת הדחק ניתן להקל לאחר חמש שעות ו45 דק', וכ"כ באבן ישראל ח"ט סי' קכו, וראה אבני ישפה ח"ה סי' קא שמה שאומרים שמספיק חמש וחצי או חמש ומשהו אין לזה שום מקור בפוסקים ואין להקל! אמנם ידוע בשם רבי אהרם קוטלר שהקל בישיבת ליקווד לאכול אחרי חמש וחצי שעות, אבל אין להקל כנגד דעת רוב הפוסקים.

ערב טוב.