יציאה לטיול ביום שישי

שאלה:

האם מותר לצאת בכרוז לטיול בים ביום שישי (אין בעיית כשרות) מצד חילול שבת ? נא לפרט קצת

תשובה:

לא ממש הבנתי. אם יש חשש שיגיעו מאוחר ועשויים לחלל שבת ודאי אסור ללכת, אבל אם מטיילים בבוקר וחוזרים מספיק מוקדם כדי להתארגן בנחת לשבת אין בעיה, הכל לפי הענין. את ענין הכרוז לא הבנתי מה מדובר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בנוגע לנסיעה בספינת טיולים יש כמה וכמה בעיות: ראשית, אם עושי המלאכה בספינה הם יהודים יש איסור גמור לעלות לשם משום איסור הנאה ממעשה שבת. גם אם הם גויים, אם רוב הנוסעים יהודים הדבר אסור, כי גם מעשה שבת של גוי לצורך ישראל אסור בהנאה, ראה ביאור הלכה בסי' רמח והדברים פשוטים.
    גם כאשר רוב הנוסעים גויים והצוות כולו של גויים, יש נושא נוסף של ביטול עונג שבת, ובזה חילק השו"ע שם סעי' ב בין ימים מלוחים ששם מחמת הגלים יש ביטול עונג שבת לאגם מים מתוקים.
    מלבד זאת אם זה עובר במים שאינם עשרה טפחים יש בעיה של חוץ לתחום כמבואר שם.
    גם אם כל תנאי ההיתר הנ"ל קיימים יש לוודא מציאות טובה ומועילה של עירובי חצרות כי אחרת אסור לטלטל שום דבר מחדר לחדר בספינה ואסור ליהנות מדברים שאחרים מטלטלים, ראה בענין זה כאן
    http://din.org.il/2019/09/10/%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%a0%d7%aa-%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a9%d7%91%d7%aa/
    על הנושא של איך שבת אמורה להראות אצל יהודי אין צורך להרחיב….
    יטם נעים.