ברכת האורח כשהוא משתתף בקניית האוכל

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים החשובים, רציתי לשאול לגבי אירוח אצל חברים או משפחה, האם כשגם אני משתתף בקניות לסעודה אני עדיין צריך לברך ברכת האורח בברכת המזון? והאם צריך לחלק בין- א. קניתי את הלחם לסעודה ב. קניתי שאר דברים לסעודה ג. שמנו כסף במשותף ולא ידוע איזה אוכל נקנה מאיזה כסף או שבכלל אין שום בעיה לברך ברכת אורח כל עוד התארחתי אצל מישהו מדין הכרת הטוב או משהו כזה ,וזה שאומרים "..יברך את בעל הסעודה הזאת" אף על פי שהוא לא בדיוק בעל הסעודה לא ייחשב לדובר שקרים או משהו בסגנון? בעצם מהו גדר הוספת ברכת האורח? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה, במג”א (סי’ רא ס”ק ב) כתב, שמי שמשלם לבעל הבית על מזונו אינו מברך ברכה זו, לפי שמשלו הוא אוכל, וכ”ה בשו”ע הרב לבעל התניא (שם סעי’ ד), ומשנ”ב (ס”ק ז). לכן אם אתם ממש שותפים בסעודה אין צורך לברך. אבל אם המארח הוא עיקר הענין אלא שאתה מסייע בקניות ומביא קצת משלך אבל בעצם בתחושה אתה אורח שלו כאן, יש לומר ברכה זו, ואין בה חשש שקר והקפדה כפי שחששת.

הצטרף לדיון

תגובה 1