זימון כיצד נעשה?

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב,
איך מתבצע הזימון לאחר ששלושה גברים אכלו יחד?
כלומר המזמן אומר את המילים שיש בסידור ואז רק הוא קורא את ברכת המזון והשאר עונים רק אמן אחר כל ברכה וברכה או שכולם קוראים את ברכת המזון?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר התקנה אכן כך היה נהוג, שרק המזמן מברך בקול, וכולם יוצאים ייד חובה בברכתו על ידי ששומעים הכל מילה במילה ומכוונים לצאת ידי חובה. אולם במרוצת הדורות ראו חכמים שנתמעטו הלבבות וקשה לאנשים להתרכז היטב שלא להפסיד אף מילה, ולכן תיקנו שהמזמן אומר רק את פסוקי הזימון וכל אחד מברך ברכת המזון בעצמו, כאשר בסיום כל ברכה ממתינים ועונים אמן אחר ברכת המזמן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    ואם אני מסיים בדיוק בזמן שהמזמן מברך ברכה מסויימת,ואני אענה אמן זה יראה כאילו אני עונה אמן על ברכה שאני אמרתי וזה בסדר הלכתית?