לתרומות לחץ כאן

הכשרת תנור שנאפה בו חלבי לפרווה

שאלה:

שאלה לגבי הכשרת תנור. תנור שאפו בו מאכל חלבי ולא עברו 24שעות. כיצד ניתן להכשירו לפרווה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם ספרדים זה קצת יותר קל, יש לנקות היטב היטב בחומרים פוגמים, ולגבי בליעות בלבד, נהגו הספרדים להקל בדיעבד גם בבן יומו [ראה שו"ע ונו"כ בתחילת סי' צה], כך שלגבי תנור שזה רק ריחא בדרך כלל ולא זיעה [אף שלחומרא חוששים לזיעה] יש להקל. לבני אשכנז הדין חמור יותר, ורק בדיעבד בשעת צורך דחוף לכבוד שבת וכדומה יש להקל אחרי הנקיון כנ"ל כאשר מפעילים אותו חצי שעה על החום המירבי ריק. ואם המאכל יהיה מכוסה – יותר טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל