שוקולד שהומס בסיר בשרי לאוכלו עם חלב

שאלה:

עוגה שהמיסו את השוקולד שבתוכה בסיר בשרי, האם מותר לאכול אותה ביחד עם שתית קפה חם?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בסיר בשרי שאינו בן יומו, כלומר לא חיממו בו בשר ב24 שעות האחרונות, לבני ספרד מותר אף לכתחילה לחמם בו שוקולד כדי לאוכלו עם חלב, אבל בני אשכנז מחמירים בזה לכתחילה ורק אם כבר נעשה ללא כוונה יש להקל. אבל אם הסיר בן יומו, לבני ספרד יש להקל רק בדיעבד, ולבני אשכנז אסור לגמרי לאכול עם חלב.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' צה סעי' ב. על כך שגם לדעת השו"ע נ"ט בר נ"ט בן יומו אינו לכתחילה ראה דברי הפוסקים שם בדעתו פמ"ג יד יהודה ועוד.