שכחה בדיקה בשבעה נקיים

שאלה:

שלום כבוד הרב, ילדתי לפני כ5 שבועות. עשיתי הפסק טהרה עם בדיקה אחת בתחילת היום שהיתה נקיה ושכחתי לעשות שוב בדיקה לפני השקיעה. האם ניתן להתחיל לבדוק 7 נקיים? בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אם עשית הפסק טהרה ולמחרת בבוקר בדיקה – זה כבר היום הראשון של השבעה נקיים, והבדיקה לפני השקיעה אינה מעכבת, לכתחילה יש לבדוק בכל שבעת הימים פעמיים בכל יום, אבל לעיכובא בדיקה אחת ביום הראשון ובדיקה אחת ביום השביעי. כמובן אין להקל בלי סיבה והנחיית רב להמנע מבדיקה אבל בדיעבד ששכחו אפשר להמשיך לספור.

בהצלחה ומזל טוב.