הפרשה מין על שאינו מינו

שאלה:

שלום וברכה בעת מעשר על מס' סוגים של עלים לתה (נענע,לואיזה וכד'),האם הם נחשבים כזנים נפרדים ויש צורך לעשר כל אחד בפני עצמו? ומהו הנוסח "מין על מינו",האם זה לא בא לפטור מס' זנים באותה ברכה? יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה מדובר כאן במינים שונים לגמרי ולא בזנים שונים של אותו דבר ויש להפריש מכל מין בנפרד. הרי כל אחד מהם קובע שם לעצמו ויש לו את צורתו וטעמו היחודיים, לא הבנתי מדוע שזה יהיה נחשב מין אחד.