הפרשת תרומות ומעשרות בעציץ שבמרפסת מקורה

שאלה:

יש לי עציץ של פלפלים במרפסת (חצי מקורה) א. האם הלכה למעשה אני יכול לאכול אכילת עראי? אחד אחד? ב. במידה שאני אוכל קבע (לידיעתי כמה ביחד) האם אני מעשר עם ברכה

תשובה:

שלום וברכה

דבר הגדל בבית וכמו במרפסת מקורה או באדניות שתחת גג החלון ולא בסורג חיצוני, מפרישים בלא ברכה, ולכן אין לאכול אפילו עראי, שהרי ראו פני בית.

מקורות:

ראה רמב”ם מעשר פ”א ה”י ובראב”ד שם, תרומות פרק ה הל’ טו – טז.