לדרוש העלאה במשכורת כשמספר שהציעו לו משכורת גבוהה במקום אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב כבר כמה שנים שלא מעלים לי שכר במקום העבודה, שאלתי האם מבחינה הלכתית מותר לי לומר לבוס שלי בעת הפגישה שתהיה לנו עבור זה שמציעים לי תנאים יותר טובים במקום עבודה אחר (למרות שזה לא ממש כך..)ובעקבות כך יש סיכוי שהוא כן יעלה לי את המשכורת ,מה שונה זה מקרה זה כמו כול מעשה של מקח וממכר בין קונה ומוכר… תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לומר דברים שקריים כדי לקבל העלאה במשכורת – אסור משום איסור שקר. ומשום גנבת דעת. יש אפשרות לומר, שבמקומות אחרים ודאי יוסיפו לי על המשכורת, כך שאתה לא אומר שהציעו לך משכורת גבוהה. וגם אין כאן גנבת דעת, אלא התמקחות על המשכורת.

מי אמר לך שבמקח וממכר מותר לומר מצאתי במקום אחר זול יותר, כאשר לא מצא כלל, גם בזה יש איסור כנ"ל.

בהצלחה.