הדלקת נרות בפלג המנחה

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב בערב שבת אני יוצא להפלל מניין מוקדם -פלג המנחה שזה בשעה 18:15 לערך האם יהיה מותר לי להדליק נרות שבת בברכה ?

תשובה:

שלום וברכה

זו בעיה מבחינתך כאדם שגר לבד ומדליק בעצמו, כיון שלא ניתן להדליק נרות לפני פלג המנחה, ואתה מחוייב בהדלקת נרות, לכן אתה צריך לבדוק בכל שבוע מתי בדיוק פלג המנחה, רק אז להדליק ולקבל שבת בהדלקה, ולרוץ לבית הכנסת לערבית, אני מניח שתספיק בעז"ה…

בהצלחה