תזמורת אחרי ל"ג בעומר

שאלה:

שלום כבוד הרב היינו השבוע בכנס עבור התרמה למוסד תורה מסויים ובכנס הייתה תזמורת (בלי זמר)-האם יש היתר לזה שהרי ידוע שאם זה לא לצורך מצווה אז אסור לשמוע תזמורת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז גם לאחר ל"ג בעומר אסור תזמורת כל ימי הספירה, כנראה מדובר היה במוסד ספרדי, מנהג הספרדים להקל בענין כפי שהורה הגר"ע יוסף. האשכנזים מחמירים בזה בעיקר בגלל האבלות על הרוג גזירות תתנ"ו כמבואר בט"ז בסי' תצג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    שאלתי לא הייתה לעניין הספירה, אלא באופן כללי לכול השנה שהרי פסק השו"ע שמשחרב בית המקדש אין יותר לשמוע כלי שיר אז שמעתי שמקילים לשמוע דרך הרדיו והיות וזה לא אותו דבר כמו תזמורת חיה ורק באופן שיש סעודת מצוה אז יהיה מותר לבוא ולשמוע את התזמורת

  2. נהגו להקל בזה בשעת הצורך בזמנינו, כבר רבים מהפוסקים תמהו על מנהג העולם הזה, אולי בגלל הלחץ שבו אנחנו נמצאים בחיי המעשה, אין הסבר ברור, אבל פוק חזי מאי עמא דבר… ודאי עדיף להמנע.