ספרדי שנוהג כחסיד חב"ד

שאלה:

אני ספרדי שמקורב לחבד ומניח רבינו תם ולומד בחבד אני מתפלל בסידור של חבד האם מותר לי להחליף סידור לספרדי ומה אם המנהגים האם צריך להחליף אותם ?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכיון שמנהג אבותיך הוא בנוסח ספרדי ראוי שכך תתפלל אא"כ אתה נוהג בכל מעשיך והליכותיך כחסיד חב"ד ומשוייך לקהילתם מבחינה הלכתית לגמרי, שאז ודאי אין טעם לנהוג חצי כך וחצי כך… בהלכה יש מושג שנקרא ההולך ממקום למקום נוהג כמקום שבא לשם, בזמנינו כבר כתב הגרש"ז אויערבך ועוד שלא מדובר במעבר פיזי, אלא בין קהילות, שאם אדם בחר לעזוב את קהילתו ולהשתייך לחסידות מסויימת הוא נוהג כמנהגי אותה חסידות לגמרי, אבל אם לא נטשת את מנהגי הספרדים לגמרי ואינך משוייך שם באופן מוחלט, ודאי מנהג אבותיך גובר.