מגמגם בתפילה

שאלה:

שלום לכבוד הרב ! אדם שהוא כבד פה שמבטא בקושי את המילים בתפילה ובגלל זה (אפילו רק) תפילת שמונה עשרה לוקח לו בערך עשרים או עשרים וחמש דקות במקום שבע או שמונה דקות להתפלל וזה קשה לו מאוד, האם בכל זאת חייב בתפילה או שיכול להקל במשהו או שפטור? 2 – ואם חייב, אז מי כן נחשב למגמגם שפטור מתפילה (אם באמת יש מגמגם שפטור)? תודה רבה.

תשובה:

אין סיבה שאדם מגמגם יהיה פטור מתפילה, התפילה היא הקשר הישיר שלנו עם בורא עולם, אבל צריך שהתפילה לא תהיה מתוך לחץ! יש לי תחושה שהבעיה שלך אינה שאינך מצליח לבטא את המילים, אלא שמחמת הגמגום אתה כל הזמן חושב שלא אמרת את המילים טוב ואתה חוזר שוב ושוב… אם כך הם פני הדברים זה מיותר, גם אם מי שלא אמר מדוייק כל מילה יצא ידי חובה. עשה כל מאמץ לטפל בבעיה, יש שיטות טיפול!

רפואה שלמה!