ספירת העומר – מה הרעיון של הספירה?

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא ראיתי שממוצאי יום טוב הראשון של פסח סופרים ספירת העומר ורציתי שתסבירו לי מה זה עומר ומה זה המצווה הזו ספירת העומר זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

בזמן שהיה בית המקדש קיים היו מקריבים ביום השני של חג הפסח את קרבן העומר, שזה קרבן שבא מהתבואה ועל ידי כך היו מתירים את התבואה החדשה של אותה שנה באכילה. והתורה מצווה אותנו שמיום הקרבת העומר יש לנו לספור חמישים יום עד לחג השבועות, והרעיון כפי שהסביר זאת בס' החינוך, "כעבד ישאף צל", כלומר חלק מההכנה למתן תורה בחג השבועות הוא שאדם סופר את הימים לקראת הגעת היום הגדול, וזה החיבור העצום בין חג הפסח בו יצאנו ממצרים כדי להיות עם ה', עד חג השבועות בו קיבלנו את התורה שהיא היעוד והתפקיד של העם עובדי ה', ובימים אלו אנחנו מתכוננים בכל שנה לקבלה המחודשת של התורה.

מי יתן ונזכה לעשות את תפקידנו בשלימות.