בדיקת חמץ ע"י הבן

שאלה:

שלום רב, אני בחור ישיבה ונמצא בבית הוריי בבין הזמנים. במידה וההורים לא מקפידים על בדיקת החמץ כהלכתה האם מוטלת עלי החובה לבדוק את הבית מחמץ? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אף שהחמץ לא שלך, אם אתה מתכוין לשהות בבית בפסח עליך לבדוק, חובת הבדיקה היא מחמת החשש שמא יבוא לאוכלו [תוס' פסחים ב א]. כמו כן כדאי להציע לאבא שתבדוק בשבילו, ברגע שתעשה זאת בשליחותו תזכה אותו במצוה.

בהצלחה